anaokulu-kucukcemece-kres-tatli-cocuklar-logo

Bazı okullar, beden eğitimi derslerinin süresini, matematik, anadil ve diğer temel derslere daha fazla zaman ayırmak için azaltır. Buna bağlı olarak öğrencilerin de nefes alması yavaş yavaş azalmış olur. Açıkçası, fiziksel eğitimin “daha önemli” dersler için arka plana yerleştirildiği bu tehlikeli akış, hiçbir sonuç vermemektedir.

Okullarda fiziksel aktiviteye ihtiyacın beş nedeni:

  1. Fiziksel aktivite, dikkat odaklama yeteneğini kontrol eden “bazal ganglia” denilen beyin alanınızı büyütmeye yardımcı olur.

Her birimiz dikkat toplamanın çoğu zaman ne kadar zor bir iş olduğunun farkındayızdır. Özellikle de yaşadığımız dönem düşünüldüğünde, öğrencilerimizin dikkatini dağıtan çok şey olduğunu biliyoruz. Bu nedenle de, öğrencilerimizin mevcut odaklanma kabiliyetini korumaları sağlanıp, aynı zamanda onların gelişmesine yönelik tüm önlemleri almak onların daha iyi öğrenmelerine yardımcı olacaktır.

  1. Fiziksel aktivitenin sağlığınıza olumlu etkisi vardır.
  2. Fiziksel aktivitenin sağlığınıza olumlu etkisi vardır.

Düzenli fiziksel faaliyet yapmak, obeziteyi önler ve baskı seviyesini ayarlamaya yardımcı olur. Fiziksel aktivite, ayrıca iskelet gelişimi için gereklidir. Öğrencilerin sağlıklı kemik yapısına sahip bir şekilde büyümelerini sağlar.
Herkesin bildiği gibi fiziksel aktivitesi yerinde olan çocuklar okula daha sık gelir ve derslerinde daha dikkatlidirler.

  1. Fiziksel aktivite, rahatlamanıza ve uyku kalitenizi iyileştirmenize yardımcı olabilir.

Düzenli ve günlük yapılan fiziksel hareketler uyku kalitesini artırır. Antrenmandan sonra vücudumuzun yeniden “enerji depolamaya” daha fazla ihtiyacı olacağı için, vücudumuz daha çok uyku isteyebiliyor ve “daha derin” bir uyku alabiliyoruz. Bunun sayesinde uyku kalitesi büyük ölçüde artmış olur. İyi dinlenmiş ve enerjik öğrencilerle dolu bir sınıf, uykusunu tam alamamış ve yorgun öğrencilerden oluşan sınıftan daha iyi sonuç gösterecektir.

  1. Fiziksel aktivite stres için doğal bir çözümdür.

Stresli olduğumuzda, odaklanmakta zorlanıyoruz ve stresle ilişkili uyku bozuklukları nedeniyle durum daha da kötüleşiyor. Sabırlı olmak ruh halimizi daha kolay değiştiriyor. Fiziksel aktivite stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Bu durumun ruhsal ve fiziksel sağlığımız üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Stresliyken öğrenmeye çalışanlar öğrenemezler, bu yüzden çocukların stres düzeylerini asgari seviyede tutmaya yardımcı olacak fiziksel aktiviteler yaptıklarından emin olmalıyız.

  1. Fiziksel aktivite, beyin plastisitesini uyarır.

Beyin plastisitesi mevcut bağlantıları düzenleme ve yeni ilişkiler kurma yeteneğidir. Bu beceri beynimizin daha “akıcı” ve daha “biçimlendirilmiş” olmasına izin verir. Nöronların ve nöral ilişkilerin daha güçlü olması, bilgimizi öğrenme ve muhafaza etme yeteneğimiz artırır. Bu, elbette, öğrencilerimizin nasıl ve ne zaman öğrendiğini de etkiler.