anaokulu-kucukcemece-kres-tatli-cocuklar-logo

Çocukların sıhhatli beslenmesi, zihni ve bedensel gelişimi için ehemmiyetlidir.

Küçükken edinilen alışkanlıklar beden gelişimini etkiler ve doğru bir beslenme alışkanlığı hem zihni, fiziksel açısından sıhhatli bir gelişim, hem de çocuğun gelecekte sıhhatli bir beslenme düzeni benimsemesini sağlar.

Bir diğer önemli husus da yanlış beslenme alışkanlıklarından sebep birtakım hastalıklara karşı obezite rizikosu azalır.

Okul dönemindeki ufaklıkların yetersiz ve plansız besin almaları, “dikkat dağınıklığı”, “algılamada gerilemeye”, “öğrenme güçlüğüne” ve de “davranış bozukluğuna” yol açabilir. Bunun gibi sorınlar okuldaki başarının düşmesine ve okula devamsızlık sürelerinin uzamasına kapı aralar.

Sağlık cihetinden baktığımızda yetersiz beslenen çocuklarda, zamanımızın en büyük sağlık sorunlarından olan obezite hastalığı çok daha sık görülmektedir.

Okul Dönemi Çocuklarında Kahvaltı Olmazsa Olmaz

Okul öncesi dönemde ve okul çağında çocuğun sağlıklı bir beslenme alışkanlığı kazanması için ebeveynlerin, çocuklarının 4 besin grubunda yer alan gıdalardan yeterli miktarlarda ve orantılı bir şekilde tüketmelerini sağlamaları gerekiyor. Bilhassa sabah kahvaltısının iyi bir şekilde yapılması için süt, yumurta, peynir, ekmek gibi gıdalarla çocukların kahvaltısını hazırlamak ve onlarla kahvaltıda birlikte olmak büyük önem taşır.

Çocukların kemik gelişimi ve de diş gelişimi için günde ortalama 2 ya da 3 bardak süt ve süt ürünleri tüketmelerine önem verilmelidir. Kahvaltısını yapmayan çocuklarda dikkat dağınıklığı, yorgunluk, baş ağrısı, zihni performansta azalma görülebilmektedir. Bu yüzden, güne yeterli yapılan bir kahvaltı ile başlamak talebelerin okul başarısının artmasında son derece ehemmiyetlidir.

Çocukların her sabah düzenli olarak kahvaltı yapma alışkanlığı kazanmalarına önem verilmelidir. Peynir, meyve veya organik meyve suları, birkaç ekmek dilimi, bir bardak süt çocuklar için kahvaltıda kâfidir. Bilhassa kaliteli protein ve zengin vitamin ve mineral ihtiva ettiğinden ötürü haşlanmış yumurtanın sık sık tüketilmesini öneriyoruz.

Çocukların Beslenme Öğünlerinde Yüzde yüz Olması Gerekenler…

Çocukların çokça hareketli olmalarını ve gün boyunca çok fazla enerji tükettiklerini göz önüne alarak büyümeleri için ihtiyaç duydukları besin değerlerini karşılayacak, çocukların severek tüketebileceği gıdaların aileler tarafından çocuklara verilmesi gerekmektedir. Ana ve ara öğünleri savsaklamadan çocukların beslenmesini sağlarken her öğün yeterli miktarda karbonhidrat, protein ve yağ içermelidir.